IP-ul tau:    


Ce este IP ?

 

 

    IP (Internet Protocol) este un protocol care asigură un serviciu de transmitere a datelor între calculatoare, routere, servere, console de jocuri si alte echipamente conectate la internet. Acesta identifică fiecare interfață logică a echipamentelor conectate la internet printr-un număr numit "adresă IP".

 

Versiunea standard folosită în majoritatea cazurilor este IPv4. În IPv4, standardul curent pentru comunicarea în Internet, adresa IP este reprezentată pe 32 de biți (de ex. 192.168.0.1). Alocarea adreselor IP nu este arbitrară; ea se face de către organizații însărcinate cu distribuirea de spații de adrese. De exemplu, RIPE este responsabilă cu gestiunea spațiului de adrese atribuit Europei.

Internetul este în proces de evoluție către versiunea următoare de IP, numită IPv6, care practic așteaptă un utilizator major, care să oblige folosirea acestei versiuni superioare și de către alții. Ramurile Ministerului Apărării al SUA (DoD) au anunțat ca în decursul anilor 2009 - 2011 vor înceta relațiile cu furnizorii de servicii Internet care nu folosesc IPv6.

 

    Mai jos un script va detecta IP-ul dumneavoastra, deasemenea va afisa si alte informatii care au legatura cu IP-ul dumneavoastra.

 

Bine ai venit!

 

IP-ul tau este:
Locatia IP-ului tau este din:
Browserul utilizat:

 

Sponsori