Evită supraîncălzirea

Debit de aer corect

Pagina 1/4:     pagina următoare

 

    Alegerea unei carcase ne preocupă din punct de vedere estetic foarte mult, mai puțin sau poate deloc din punct de vedere al eficienței circulației aerului, pentru a ajuta răcirea componentelor din calculator.

 

    Cu toate acestea, în zilele noastre, procesoarele lucreaza la temperaturi tot mai mari, astfel încat alegerea carcasei corecte este esențiala pentru a evita supraîncălzirea calculatorului. În prezent , supraîncălzirea nu se datorează numai procesorului. Chipset-ul plăcii de baza, placa video, hard disk-urile, sunt, deasemenea, responsabile pentru încălzirea aerului în interiorul carcasei. Dacă computerul are probleme de supraîncălzire, cu siguranță acest tutorial va va fi de folos.

 

Simptomele unui calculator supraîncălzit sunt: blocarea acestuia, apar erori de probleme generale cum ar fi: "This program has carried out an illegal operation and will shut down" (" Acest program a efectuat o operațiune ilegală și se va închide ") și celebrul " ecran albastru " . Dacă, după înlaturarea capacului de la carcasă, calculatorul nu va mai face probleme, sigur aveți o problemă de supraîncălzire.

    Rețineți că aceste simptome NU sunt date doar de supraîncălzire, sunt și alte situații în care pot apărea asemenea manifestări iar computerul dumneavoastră sa fie ok din punct de vedere al supraîncălzirii.

    De obicei o carcasă vine cu o sursa de alimentare gata instalată. Puțini oameni sunt conștienți de ea, dar sursa de alimentare joacă un rol de bază în răcirea componentelor din calculator. Pentru a înțelege acest lucru, trebuie să știți modul în care aerul circulă în carcasa unui calculator. Fiecare sursă de alimentare are un ventilator. Acest "evantai" este întotdeauna componenta ce face evacuarea de aer cald. Uită-te la figura 1 pentru a înțelege.

 

Figura: 1.

  

  Aerul cald are tendința naturală să se deplaseze în sus, iar fluxul de aer cald din carcasa va fi evident in partea superioara. Aici își intra in rol ventilatorul sursei de alimentare care scoate acest aer cald , oferind o ventilație adecvată. Aerul rece vine în mod automat prin fața carcasei, printr-un loc plasat sub spațiul destinat pentru hard disk. Sursa de alimentare trebuie să aibă sloturi (găuri) în lateral si dedesubt pentru a permite fluxului de aer să fie absorbit din carcasă și evacuat în afara ei.

 

Pagina: 1 2 3 4      pagina următoare >>

 

Sponsori
click pe imagine pentru a mari