Evita supraincalzirea

Imbunatatirea racirii in carcasa

Pagina 3/4:     pagina urmatoare

 

     Daca credeti ca in interiorul calculatorului este totul ok din punct de vedere al celor expuse anterior si totusi se incalzeste prea mult, exista cateva modalitati de a îmbunatati racirea in calculator.

 

     Cel mai ieftin mod (pe care eu nu l-as alege) este de a mai face cateva gauri in partea frontal-inferioara pentru a avea un debit mai mare de aer rece, dar probabil am strica estetica carcasei. In schimb, puteti instala ventilatoare auxiliare in interiorul carcasei, le puteti gasi in magazinele specializate in vanzarea componentelor pentru calculatoare ( intrebati de ventilator auxiliar de 80mm sau 120mm).

 

     Ventilatoarele auxiliare pot fi instalate in doua locuri:

 

 

     Primul si cel mai uzual (aici sunt pareri inpartite) este in partea frontal-inferioara chiar sub hard disk (vezi figura 3 ), este locul ideal pentru a introduce aer rece in carcasa, ceea ce inseamna ca ventilatorul trebuie pozitionat pentru a aspira aerul din exterior spre interior ( pe fiecare ventilator auxiliar aveti desenata o sageata care indica directia fluxului de aer).

 

Figura 3.


     Poziția a doua se gasește in partea din spate a carcasei, in spațiul dintre sursa de alimentare și cardurile periferice (vezi figura 4). In acest caz, ventilatorul trebuie să fie instalat în directia de evacuare, ceea ce inseamna ca ventilatorul trebuie pozitionat pentru a aspira aerul din interior spre exterior. Atentie! Trebuie respectate in montaj directiile de aer, in caz contrar temperatura din carcasa va creste si mai mult, ajungand la un rezultat nedorit. Regula este foarte simpla, ventilatoarele din spatele carcasei trebuie sa fie montate in directia de evacuare (interior catre exterior), in timp ce ventilatoarele din fata sunt montate cu directia de intrare (din exterior in interior).

 

Figura 4.


    Ventilatoarele de tip nou au o mufa cu trei fire ce se conecteaza direct pe placa de baza printr-o mufa numita: "Chassis Fan", "Aux Fan", "Sys Fan" aproximativ. Pe de alta parte, ventilatoarele mai vechi sunt cu 2 fire avand mufa direct pentru conectare la sursa de alimentare, mergand constant indiferent de temperatura. Avantajos ar fi sa va conectati la placa de baza fiindca placa de baza citeste turatia ventilatorului, daca functioneaza corect si poate mari sau incetini turatia ventilatorului in functie de temperatura care este in carcasa.

 

 

Pagina: 1 2 3 4      pagina urmatoare >>

 

Sponsori
click pe imagine pentru a mari
click pe imagine pentru a mari