Evita supraincalzirea

Alte locuri pentru ventilatoare auxiliare

Pagina 4/4:

 

     In timp ce cititi tutorialul nostru pentru a instala un ventilator auxiliar, daca nu ati gasit locul potrivit pentru instalarea acestuia, nu este nici problema. Daca incalzirea din interiorul carcasei dvs. este foarte mare, puteti adapta pur si simplu orice loc pentru instalarea unui ventilator suplimentar.
Din experienta noastra, am vazut ca partea superioara a carcasei tinde sa retina mai multa caldura din mai multe motive. In primul rand, si in mod evident, aceasta se datoreaz„ faptului ca aerul cald urca. In al doilea rand, unitatea optica (CD-DVD) produce multa caldura in timpul functionarii.

 

     In unele cazuri puteti opta sa montati ventilatorul pe panoul lateral (capac) care are mai multe orificii, unele carcase au loc special destinat pentru ventilator (vezi figura 5). Directia de ventilatie este de la exterior spre interior.

 

 

Figura 5.


In partea din fata a carcasei, unde se afla CD-DVD, avem trei locuri destinate pentru unitatile optice, iar noi folosim una, maxim doua, putem opta la un ventilator destinat pentru acest loc (vezi figura 6). Bineinteles ca sunt carcase gata echipate cu asemenea ventilatoare.

 

Figura 6.


In partea din spate, langa cardurile periferice, se mai poate monta un ventilator suplimentar cu o dimensiune de 50mm (vezi figura 7). Din pacate, nu toate modelele de carcasa au spatiu destinat pentru ventilator.

 

.

Figura 7.

Mai puteti opta la o carcasa gata echipata pentru sisteme ce lucreaza la temperaturi mari (vezi figura 8).

 

Figura 8.

 

Pagina: 1 2 3 4

 

Sponsori
click pe imagine pentru a mari
click pe imagine pentru a mari
click pe imagine pentru a mari