• Parola BIOS

  Când aveți un PC, Personal Computer, probabil va doriți ca informațiile pe care le detineti în laptop să rămână confidențiale fata de curioși. Sau pur simplu nu doriți ca cineva să utilizeze laptopul sau desktopul dumneavoastră. Nimic mai simplu. In BIOS se pot seta anumite elemente de securitate cum ar fi parola sau amprenta digitala.
  Nu uitați sa va notati undeva parola! Rar apar situații în care parola sa fie uitată, dar se intampla. Astfel laptopul ajunge în situația în care nu mai poate fi folosit.

  Mai sunt cazuri cand se achizitioneaza laptopuri second hand. Multe provin din corporații care vand tot parcul IT la pachet, find parolate cu parola de administrator. Practic laptopul funcționează, dar nu se pot modifica setarile din BIOS

  Multe modele clasice se pot reseta prin scoaterea bateriei de BIOS. Baterie care seamănă cu un banut sau este cu fir în diferite forme. Vezi imaginea de mai jos. Practic setarile de BIOS inclusiv cele de securitate se vor reseta la valorile din fabrică.

  Unele modele se pot deparola prin coduri generate în funcție de seria laptopului. Practic se genereaza o parola de service care poate înlătura parola de BIOS.

  Branduri ca IBM Lenovo ThinkPad, HP, Acer, Asus, Sony VAIO, Macbook, Toshiba, etc. Dezvolta măsuri de securitate tot mai greu de trecut. Setarile de securitate stau în anumite chip-uri flash care sunt nonvolatile. Ele pot fi modificate doar prin programare cu scule specifice de programare a BIOS-ului

  În cazul în care ați uitat parola BIOS, va stăm la dispoziție cu servicii pentru înlăturarea parolei. Mai multe la Rescriere BIOS EC deparolare programare.

  *Nota: În cazul în care ne solicitați servicii de deparolare, considerăm ca sunteți proprietarul laptopului, sau cel putin, sunteți împuternicit de către proprietar.

Comments are closed.