• Anulare licență Windows 10 Home Edition din BIOS

  Se spune că: “Cel mai scurt drum, este cel pe care îl cunoști”.

  Un client fidel de-al meu, utilizator avansat care se descurcă foarte bine la mici reparații, nu mai spun de instalare windows și drivere, a venit cu o cerință nemaiîntâlnită:
  “Vreau să instalez Windows 10 Professional pe un laptop care are licență electronică în BIOS și nu mă lasă să selectez Windows Pro. Sare direct în procesul de instalare în care se autentifică cu licența de Windows Home edition. Ce pot să-i fac?”

  Am încercat să-i explic că se poate face upgrade prin introducerea unei noi key de upgrade. Văzând că dorința lui este una de a instala Windows Professional “pe curat” de pe USB stick, am acceptat notebook-ul în service.

  Un HUAWEI MateBook D 14 AMD boh-waq9r
  Am desfăcut câteva șuruburi și am demontat capacul de pe spate. Accesul la placa de baza fiind foarte generos, m-am pus să caut cipul de BIOS pentru a fi citit.

  Am găsit cipul și am conectat programatorul direct în placă pentru a putea fi citit în circuit. Am identificat cheia de licență din BIOS în hexadecimal și am “șters-o”, am programat cipul, apoi m-am pus pe testat.
  Am boot-at repede de pe USB, iar în procesul instalări îmi apare opțiunea: “Select the operating system you want to install”.
  Rezultatul find unul dorit de către client.

  Am făcut-o și pe asta 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.